FrieslandCampina verhoogt

Ook biologische melk brengt weer meer op

30 Augustus 2016 - 2 reacties

Maandag maakte FrieslandCampina bekend de prijs te verhogen voor gangbare melk, maar ook biologische melk brengt weer meer op. Zo plust deze melkprijs eveneens met 1,25 euro. Nog altijd de laagste prijs sinds 2014. 

46,25

euro

per 100 kg voor biologische melk

Ondanks de scheve balans tussen vraag en aanbod in de markt voor biologische melk ontkomt deze niet helemaal aan de trend die in de gangbare melk gezien wordt. Het resulteert er tegelijkertijd wel in dat ook de prijs van biologische melk over september met 1,25 euro per 100 kg melk stijgt. 

Door deze verhoging komt de garantieprijs uit op 46,25 euro per 100 kg melk. Dit bij 4,41 procent, 3,47 procent eiwit en 4,51 procent lactose. Hierbij hoort een jaarleverantie van 600.000 kg melk. Vet brengt 377,49 euro per 100 kilo op, eiwit doet 754,98 euro en lactose noteert 75,50 euro.  

De verhoging van september laat de gemiddelde melkprijs over 2016 uitkomen op 47,42 euro per 100 kg melk. Vooral het begin van het jaar pakte voor biologische melk beter uit dan in 2015. Hierdoor ligt het gemiddelde net even hoger dan in 2015 toen tot en met september een gemiddelde prijs van 46,94 euro per 100 kg melk opgeschreven werd.     

Meer prijzen

De (grondstof)prijzen zijn flink in beweging, de ontwikkelingen in de wereld volgen zich in rap tempo op. Duiding in crisistijd is essentieel om goed te kunnen anticiperen. Juist nu is het belangrijk om over gedegen, actuele informatie en data te beschikken. Met een abonnement van Boerenbusiness kan je als ondernemer gefundeerde bedrijfsbeslissingen nemen. Bekijk het aanbod
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Grad 30 Augustus 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10871315/Ook-biologische-melk-brengt-weer-meer-op-]Ook biologische melk brengt weer meer op[/url]
Word deze prijs uit de markt gehaald of moeten de andere leden het verschil bij betalen. De ophaalkosten zijn ook al vele malen hoger.
Biologisch is niet beter dan regulier al denken ze van wel.
Er worden veelmeer K.M. gereden dus meer co2 uitstoot.
spieker 30 Augustus 2016
Deze prijs wordt zeker in de markt terug verdient!
Bio is erg hot in de west Europese landen.
En dat verhaal van een hogere co2 uitstoot is niet helemaal correct
Het wordt door de grootste belangenbehartiger wel gezegd, maar ze vergeten in de berekening de co2 uitstoot van krachtvoer mee te nemen.
Een gemiddelde bioboer schijnt maar weinig meer ha te gebruiken per liter melk, maar de ha die ze gebruiken zijn meestal veel regionaler.
rabo 30 Augustus 2016
Een mooi gemaakte verkooptruc voor de consument te hersenspoelen.
terwijl erin de nederlandse schappen bijna geen nederlandse producten meer te vinden zijn. De beste sorteringen zijn al jaren een export product. Terwijl wij hier de doordraai aan het opeten zijn.
je moet het maar geloven.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Analyse Zuivel

Melktekort bij Jumbo is uitstekende PR sector

Nieuws Melk

DOC Kaas tikt bijna €50,00 aan met kale prijs

Nieuws Zuivel

FrieslandCampina-dochter in Pakistan zet meer om

Analyse melk

Kan FrieslandCampina met lagere instap leden winnen?

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief