Zoete boter door 3,90 euro

Gouda kaas houdt stand boven de drie euro

13 September 2016

Boter blijft gevraagd, zo blijkt opnieuw uit de veilingresultaten van Dairy Auctions Online (DAO). Ook kaas wisselt nog steeds ruim boven de 3 euro van eigenaar. Wei kon alleen verkocht worden voor levering derde kwartaal.  

3,30

euro

per kg kaas

Wisselende resultaten zijn er na afloop van de DAO-veiling. Zo bleef de Poolse kaas tegen een prijs van 3,17 euro onverkocht, waar kaas aangeboden tegen een onderprijs van 3,30 euro van Duitse origine wel van eigenaar wisselde. Er kon geen premie op de onderprijs behaald worden.  

Bij zoete boter kon wel degelijk een premie behaald worden. De onderprijs voor het Poolse product lag op 3,85 euro, maar de uiteindelijke verkoopprijs pakte met 3,91 euro per kg hoger uit.

Weipoeder voor veevoer was het laatste product wat van eigenaar wisselde. Het gaat dan om de partij voor levering vierde kwartaal. De onderprijs lag hiervoor op 890 euro per ton, waarbij de verkoopprijs uitkwam op 891 euro per ton. 

Alleen de karnemelkpoeder aangeboden tegen prijzen van 1.675 euro en 1.730 euro per ton bleef onverkocht. 

  

De (grondstof)prijzen zijn flink in beweging, de ontwikkelingen in de wereld volgen zich in rap tempo op. Duiding in crisistijd is essentieel om goed te kunnen anticiperen. Juist nu is het belangrijk om over gedegen, actuele informatie en data te beschikken. Met een abonnement van Boerenbusiness kan je als ondernemer gefundeerde bedrijfsbeslissingen nemen. Bekijk het aanbod
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws DCA-Markets

In- of verkoopprijs van Gouda Kaas vastzetten

Inside Aardappelen

Veiling vroege aardappelen van start gegaan

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief