Door de 30 euro heen

Wintermelk helpt melkprijs Cono over september

5 Oktober 2016

Over september slaagt de melkprijs van Cono er in om door de 30 euro heen te breken. Dit als gevolg van het in werking treden van de wintertoeslag. De prijzen voor vet en eiwit blijven ongewijzigd.  

30,34

euro

per 100 kg melk 

Over september blijft de prijs voor vet staan op 2,46 euro per kg. Eiwit houdt vast aan een bedrag van 5,76 euro per kg. De basis voor de melkprijs blijft daarmee stabiel. Tegelijkertijd treedt er een wintertoeslag van 3,25 euro in werking, wat resulteert in een hogere melkprijs. 

Zo komt de melkprijs bij een jaarleverantie van 600.000 kg uit op 30,34 euro per 100 kg melk. Dit bij 4,41 procent vet en 3,47 procent eiwit. Cono kent geen kwantumtoeslag, waardoor de melkprijzen bij hogere leveranties amper wijzigen. 

Naast Cono maakt FrieslandCampina nog gebruik van een seizoenstoeslag en zet ook Vreugdenhil deze methode van melksturing nog in. Bij FrieslandCampina wordt wel gesproken over afschaffing van de toeslag in 2017. 

Alles bij elkaar levert het derde kwartaal een melkprijs op van 28,17 euro per 100 kg melk. Dit bij een jaarleverantie van 600.000 kg melk. Over het tweede kwartaal lag de melkprijs nog op 27,44 euro.     

Bij Cono kunnen melkveehouders een premie van een euro verdienen voor weidegang. Ook kan er door mee te doen aan Caring Dairy een bonus van 0,75 euro behaald worden. Wel gaat er 5 cent per 100 kg af van de melkprijs voor de financiering van ZuivelNL. Vanaf 2017 gaat de premie voor weidegang omhoog naar 2 euro. 

Meer melkprijzen

De (grondstof)prijzen zijn flink in beweging, de ontwikkelingen in de wereld volgen zich in rap tempo op. Duiding in crisistijd is essentieel om goed te kunnen anticiperen. Juist nu is het belangrijk om over gedegen, actuele informatie en data te beschikken. Met een abonnement van Boerenbusiness kan je als ondernemer gefundeerde bedrijfsbeslissingen nemen. Bekijk het aanbod
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Cono Kaasmakers verhoogt melkprijs voor april

Nieuws melk

Cono geeft maart-voorschot extra duw omhoog

Nieuws melk

Cono zet hogere melkprijs neer over 2021

Nieuws Melk

Cono schakelt naar hogere versnelling met melkprijs

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief