Dat meldt Schouten

Nog 400 melkveehouderijen op slot

8 Maart 2018 - 1 reactie

Circa 1,5 maand nadat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de Rijksdienst voor Ondernemed Nederland (RVO.nl) een onderzoek zijn gestart naar de rundveeregistratie van veehouders, zijn nog 400 bedrijven geblokkeerd. De blokkade van 1.800 andere bedrijven is opgeheven, zo laat minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) weten.

Van de 2.200 rundveebedrijven die zijn geblokkeerd, zijn inmiddels 1.800 bedrijven gedeblokkeerd. Zij hebben voldoende bewijsmateriaal kunnen aanleveren bij RVO.nl, waarbij duidelijk is dat de registratiegegevens in het Identificatie- en Registratiesysteem (I&R) zijn bijgewerkt.

De 400 andere bedrijven kunnen nog geen vee af- of aanvoeren. Voor 190 van deze bedrijven is de aanvraag voor deblokkade afgewezen, omdat er nog informatie ontbrak of een bedrijfscontrole noodzakelijk wordt geacht. De overige aanvragen zijn nog in behandeling. Ook zijn er nog bedrijven waar nog geen aanvullende gegevens van zijn ontvangen, zo laat Schouten weten in de Kamerbrief.

I&R-registratie op orde
Schouten laat verder weten dat er ruim 650 boeren zijn geweest die uit zichzelf de registratie van hun vee in het I&R-systeem willen aanpassen. "Hierbij heeft de houder verzocht om de moeder of de geboortedatum van het kalf aan te passen. Dit is een forse toename ten opzichte van het gebruikelijke aantal (ongeveer 200 herstelverzoeken)", aldus Schouten in de brief. Ze spreekt haar waardering uit voor de vrijwillige bijdrage van deze boeren, om zodoende de I&R-registratie op orde te krijgen. 

In tijden als deze houden we je graag op de hoogte van objectieve en transparante marktinformatie, aangevuld met heldere prijzen en noteringen. Daarom haal je deze maand meer uit jouw gratis Boerenbusiness Account. Je krijgt van ons in de maand juli 10 gratis premium-artikelen cadeau. Meld je aan
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
geert 10 Maart 2018
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10877806/nog-400-melkveehouderijen-op-slot][/url]
Niet erg bedankt Carola,ga maar achter drugshandelaren en wiettelers aan,dan kun je scoren en niet achter hardwerkende boeren. Ze wordt in een volgende kabinet bestrijder van drugs en wietteelt ,dan kan ze scoren. Ze heeft wel capaciteiten
U kunt niet meer reageren.
Boerenbusiness Award

Win jij dit jaar de Agribusiness Award?

Maak kans op een mediapakket en een vervolgtraject van ABN AMRO

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Politiek Kabinet Rutte IV

BBB juicht niet voor keuze Staghouwer tot minister

Politiek Kabinet Rutte IV

Henk Staghouwer wordt minister van Landbouw

Nieuws Stikstof

Ambtenaren LNV wilden knallen met opkooprapport

Nieuws stikstof

Schouten wil 180 bedrijven opkopen in eerste slag

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief